Pynt till midsommarfesten

Vi har fått många frågor kring hur man gör de pompoms i papper vi hade gjort till ateljékvällen i början av maj. De är verkligen enkla att göra och allt du behöver är lite fina papper, en tallrik (eller annan rund form som mall), penna, sax, lim och snöre!

Det här är ju ett perfekt pynt till midsommar och beroende på hur stor pompom du vill göra så behöver du såklart olika antal papper. Men om du gör en lite lagom stor kan du få ut fyra cirklar per ark och det brukar vara lagom med åtta cirklar per pompom, så två ark per pompom alltså!

Nu har ju vår shop sommarstängt, men våra pysselark finns att köpa hos många av våra återförsäljare! Till exempel så har butiken Djura Bok- och Pappersverkstad webshop och där finns alla våra ark fint sorterade.

Såhär gör du dina pompoms: Rita upp åtta cirklar i den storlek du vill ha (använd tallriken som mall) och klipp ut dem. Vik alla cirklar på mitten med den mönstrade sidan inåt. Limma ihop halvcirklarna med varandra så att de tillsammans bildar en “boll”. Trä i ett snöre i bollen innan du limmar fast den sista halvcirkeln. Anpassa snörets längd för var du ska hänga den. Limma fast den sista halvcirkeln, klart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,527 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress